23 Mart 2008 Pazar

Kötüye Giden Pempeler
















Pempelerim konusunda çok karamsar olmaya başladım. İlk günlerdeki gibi gelişim göstermiyor boyunları bükülüyor.ayrıca yapraklarda sararmaya başladı.üzülmeye başlıyorum.neden böyle olur.ilk dikimde torf ile dikmiştim.sonra pempeler torftan kolayça çıkıp düşüyor diye üzerine 1 cm kırmızı toprak döktüm.ondanmı acaba bilemiyorum.

İlk resim torflu halinde çekmiştim.o zaman daha gür ve yeşildi şimdi sararmaya başladı.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

tekrar merhaba sinan bey,
"tekrar" diyorum çünkü sorununuzla ilgili yorumumu daha önce yazmıştım. sizin fidelerin en büyük sorunu ışık almaması, tüm dış mekan bitkilerinin en çok ihtiyaç duyduğu şeyler IŞIK ve SU şayet yeterli ışık (güneş ışığı) alamazsa ışığa ulaşabilmek için ha bire uzayacaktır. bu sebeple yapmanız gereken şey fidelerinizi güneşe çıkarmak, yaşadığınız yerin iklimini bilmiyorum iklim ile ilgili bilgi verirseniz daha çok yardımcı olabilirim. kolay gelsin.

emindemir01@hotmail.com

AKKaranfil dedi ki...

Arkadaş çok doğru bir yorumda bulunmuş evet zehra hanımın anlattıkları da doğru..
Bir şey daha olabilir kızıl toprak yağlı killiyse aşağıda torfta fazlaca su var ise kaplarda suyun sızabileceği açıklıklar yoksa alttaki fazla sudan dolayı bu durum ölmeye kadar gidecektir..
Hemen kapta birkaç açıklık oluşturarak altta torftaki suyun fazlasının akmasını sağlayın,bol güneş ve sıcaklıkla bu fideler kurtulur..